Medier dygnet runt
Det första jag gör när jag vaknar är att snabbt skrolla igenom de sociala medier som jag använder mig utav mest, d.v.s. Snapchat, Instagram, Facebook och Twitter. Efter det läser jag oftast Motala tidningen till frukosten då den ofta ligger framme, annars kan jag ta upp Aftonbladets app och läsa lite där också, om något speciellt har hänt. Under dagen är det mest mobilen jag använder mig för att ta del av medierna. Jag lyssnar på musik (ibland radio), går in på sociala medier, kollar vädret och läser en del bloggar. På kvällarna kollar jag oftast på tv om det visas något som jag tycker är intressant vilket i så fall brukar pågå i någon timma. I stort är det ungefär så en dag kan se ut.
Jag använder mig utav medier av flera anledningar. Jag delar med mig utav bilder, texter och åsikter samt även tar del utav andras, d.v.s. så tar jag del utav andras liv. Jag samlar även information via medier från t.ex. tidningar, olika internetsidor och av TV:n.
När jag skrev ner hur mycket medier jag faktiskt använder per vecka så blev jag faktiskt inte jätte förvånad då jag faktiskt ändå är rätt medveten om att jag använder dem väldigt ofta. Däremot har jag aldrig reflekterat över huruvida det påverkar mig och om det är bra eller dåligt. Jag tror att hur man än vrider och vänder på det så kommer det alltid finnas två sidor av om medier är bra eller dåligt. Mycket av den information jag får utav t.ex. min mobil, är ju väldigt nödvändig. Men däremot, så tror jag att det ständiga behovet av att hela tiden vara uppkopplad och uppdaterad, ger en omedveten stress. Något som jag också tycker är svårt med medier är att hela tiden se till att vara källkritisk, framförallt när det kommer till olika internetsidor. När man läser informerande texter får man inte glömma bort att hela tiden vara källkritiskt och se till att källan känns pålitlig.
I texten "Ständig uppkoppling förändrar beteendet"(http://www.nyteknik.se/nyheter/karriarartiklar/article431727.ece) skriver man att koncentrationsförmågan hos människan kan förändras pga av ett ständigt uppkopplande på sociala medier. Detta är något jag tror är sant hos många människor, delvis mig själv. Jag kan märka att om jag håller på med någonting som kräver min koncentration, och sedan får någon notis på mobilen som intresserar mig, då kan jag fastna lite i den tanken och ha svårt att hitta tillbaka till koncentrationen igen. Likadant texten "Ständigt uppkoppling leder till sömnbrist" (http://www.svt.se/nyheter/regionalt/skane/standig-uppkoppling-leder-till-somnbrist) tror jag också är något som påverkar väldigt många människor och framförallt ungdomar. Däremot har jag själv inte något problem med detta då jag alltid sätter mobilen på ljudlöst och utan vibrationer när jag sover, för att slippa störas.Slutligen så tror jag absolut att detta är något som kan utvecklas väldigt negativt framförallt när det kommer till hälsan hos ungdomar. Något jag tror kommer bli allt vanligare är stress och sömnproblem, vilket t.o.m. kanske leder till allt fler depressioner hos unga.